Muziek

Podium Erasmus
Tijdens het openluchtfestival WESTwaARTS staan er op het Podium Erasmus verschillende bands uit alle mogelijke windstreken. Van Chileense Ska tot opzwepende Syrische muziek. Met Braziliaanse vibes van Mabassa, reggae & rock van Leeways en een extra-large klezmer orkest.

Mr. Pulp | Muzikaal talent uit Amsterdam-West
Mr. Pulp maakt rockmuziek met een voorliefde voor de jaren ’80 en ‘90 gecombineerd met kleinkunstachtige teksten waarin de alledaagsheid der dingen centraal staat.
Zaterdag 1 juli 16.00 – 16.30

Zitakula | Opzwepende afrobeat en funk
Zitakula brengt een explosieve mix van Afrikaanse ritmes, melodieën en westerse jazz. Met de Brusselse Congolese zangeres Sandy Miessi Bakomi heeft de band een nieuw gezicht en een nieuwe stem. Dans mee op hypnotiserende afrobeat.
Zaterdag 1 juli 17.00 – 18.30

lowl res Zitakula -band
Zitakula! Foto credits: Tim Hillege

Mabassa | Vrolijke Braziliaanse popmuziek
Geïnspireerd door funk en bossa nova schrijven de muzikanten nummers waarbij je je
waant op de stranden van Rio. De oprichters van Mabassa, een Braziliaanse en een Nederlandse bassist, vonden elkaar in Amsterdam en traden eerder op in India.
Zondag 2 juli 14.00 – 15.00

Wasim Arslan | Mix van oriëntaalse en westerse muziek
De band van zanger Wasim Arslan is een collectief van Syrische en Nederlandse muzikanten die een mix spelen van klassieke Arabische songs, Syrische liedjes en Spaanse flamenco muziek.
Zondag 2 juli 16.00 – 17.00

Leeways | Energieke reggae, rock uit diverse windstreken
Leeways staat ieder optreden weer te trappelen om hun liefde voor Reggae, Funk-Rock en Hiphop over te brengen. De 5 band leden hebben verschillende roots wat resulteert in een turbulente mix van zonnige muziek en recht voor je raap teksten.
Zondag 2 juli 18.00 – 19.30

SALAM MUSIK| Muzikaal talent uit Amsterdam-West
De band neemt je mee op een avontuurlijke reis, mixen traditionele Maleisische klanken met moderne beats. De band is wereldberoemd in Zuid-Oost Azië, hebben verschillende awards gewonnen en kunnen niet wachten om onze WESTwaARTS-harten te veroveren.
Zaterdag 8 juli 16.00 – 16.30

Amariszi XL | Verfrissende Balkan muziek met pit
De band Amariszi staat bekend om hun boeiende en opwindende Balkan-geïnspireerde popmuziek met een hoog feelgood gehalte. Op WESTwaARTS staat de band in XL uitvoering met maar liefst 12 muzikanten de sterren van de hemel te spelen.
Zaterdag 8 juli 17.00 – 18.30

credit hospages1
Amariszi XL! Foto credits: Hospages

VANTA | Percussie, muziek en woorden
VANTA houdt van technologische snufjes. Met hun iPad’s gevuld met geluiden en ritmes maken de percussionist, een zangeres en een spoken word artiest lekkere, swingende muziek, ver voorbij technische soundbites.
Zondag 9 juli 14.00 – 15.00

Nicole Bus | Zangeres van de hit Saoto Soep!
Deze soulvolle singer-songwriter blaast menigeen om ver met haar rauwe en authentieke sound. Sinds zij de Grote Prijs won zingt Nicole in het Nederlands, waar haar grappige en eerlijke teksten nog meer tot zijn recht komen. Een optreden dat overstroomt van energie!
Zondag 9 juli 16.00 – 16.45

TenTemPiés | Groot Chileens feest
De Amsterdamse band TenTemPiés met het Chileense bloed in de aderen zet je tegelijk aan het denken en aan het dansen. De barricaden op, maar wel met dansschoenen aan. Met hun eigenzinnige mix van rock, ska, reggae en rumba ontketent bij iedere show een waar volksfeest.
Zondag 9 juli 18.00 – 19.15

TenTemPiés-photo-by-Sander-Baks-12
TenTemPiés! Foto credits: Sander Baks

Advertisements